onsdag den 17. august 2011

De aller bedste frækkedunser!;-)
Det her er virkelig verdens bedste frækkedunser (frikadeller)


Opskriften er til fire personer;) 

Du skal have købt:
500g hakket lam
1½ tsk groft salt
Et lille løg
Peber du lige har kværnet
½ dl. hvedemel
1 æg
cirka 2½ dl. mælk
1spsk smør
1 spsk olie
Så kan vi gå igang!


Kom så igang med de frikadeller!
1) Kom lamme kødet i en skål. Stil skålen ned i vasken, så står den  mere fast! Rør kødet fast med salten. Du kan røre med en grydeske eller en håndmikser.
2) Pil skrællen af løget( hvis du ikke vil græde så tag en tendstik i munden og solbriller på).
Riv løget fint på et rivejern og kom kødet.
3) Rør peber og hvedemel i. Slå ægget ud! Rør det i.
4) Rør lidt af mælken i og bland det godt. Rør derefter resten af mælken, lidt ad gangen. Rør farsen smidig. 
5) stil den i køllern mindst 30 minutter.
6) Tag den ud af køleskabet, rør farsen igennemmen igen. Er den for fast, kan du tilsætte lidt mere mælk.
7) Sæt en pande, ved god varme. Kom smør og olie på, og lad det blive gyldent,tag panden fra varmen.
8) dyp en spiseske i en lille skål med kold vand. form farsen  til aflange boller, med hånd og ske. kom frikkedeller på panden.
9) sæt panden over igen. brun frikkadellerne 2 min. på hver side. vend med en træspatel.
10) steg dem vidre ca. 5 min. på hver side med middel varme, til de er genmmen stegte.
 11) tryk på frikkedellen, for at mærke om den er klar. den må ikke være alt for blød, men heller ikke for hård:) TADDDA! :) så er der frække dunser!!!

1 kommentar: